Nieuwe generatie neemt het roer over bij De Scheldegalm


Jullie vastgoedkantoor stond de voorbije jaren bekend als Immo DS. Waarom gaan jullie nu verder als De Scheldegalm?

Mathieu Persyn: “We wilden sowieso voor een nieuwe, duidelijke en frisse stijl gaan en merkten dat De Scheldegalm een naam is die mensen nog vaak gebruiken. We krijgen zelfs af en toe nog telefoontjes van mensen die vragen of ze bij De Scheldegalm zijn. Deze naam vonden we samen met de nieuwe stijl en opgefriste website een goede manier om duidelijk te maken dat er een nieuwe wind waait.”

 

Kozen jullie ook voor de naam omdat hij goed jullie lokale sterkte uitstraalt?

Lisa Persyn: “Ja, de naam geeft ook gewoon goed ons werkterrein weer: vanuit De Pinte en Eke-Nazareth, maar ook in andere gemeenten in de buurt van de Schelde. Daarop focussen wij en in die markten zijn wij echt gespecialiseerd. We kennen de waarde van het wonen en leven hier. Dankzij onze lokale verankering kunnen we de beste kopers en verkopers vinden.”

 

Wilden jullie altijd al een vastgoedkantoor leiden?

Lisa Persyn: “Het klopt wel dat ik altijd in de richting van een job in vastgoed heb gedacht. Toen ik 18 was wou ik het al studeren en na meer algemene studies heb ik me uiteindelijk toch in die richting gespecialiseerd. Het zit me wel in het bloed, ja.” 

Mathieu Persyn: “Bij mij liep het anders. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd heb kunnen helpen bij het renoveren van huizen toen ik jonger was. Zo is mijn interesse in vastgoed ook gegroeid. De kennis die ik toen heb opgedaan, is nu van onschatbare waarde bij het verkopen en verhuren van woningen.”

 

Jullie waren al langer actief bij Immo DS en namen begin dit jaar het roer in handen. Hoe nemen jullie de ervaring van De Scheldegalm mee?

Mathieu Persyn: “Het zou jammer zijn om dat niet te doen met de 50 jaar ervaring in de verkoop en verhuur van woningen op de teller. We blijven bijvoorbeeld samenwerken met de vorige eigenares. We zijn ook allebei opgegroeid in De Pinte en kennen de gemeente zeer goed. De Scheldegalm is en blijft toch het vastgoedkantoor van onze gemeente.”

 

Waarvoor willen jullie staan? Wat typeert jullie aanpak?

Mathieu Persyn: “Wij profileren ons als een lokale specialist met een persoonlijke en transparante aanpak. Deontologisch ben je verplicht om klanten eenmaal per maand op de hoogte te houden. Wij vinden dat te weinig. Daarom kiezen we bewust voor een vlotte bereikbaarheid en voor een platform waarop verkopers of verhuurders kunnen inloggen om de stand van zaken te leren kennen.”

 

Hoe trekken jullie die filosofie door in het verkoop- of verhuurproces?

Mathieu Persyn: “We helpen iedereen die bij ons aanklopt voor een verkoop of verhuur graag verder. Voor ons telt een eerlijke uitkomst voor koper en verkoper, huurder en verhuurder. Ons team gelooft niet in mooie praatjes. We gaan voor een persoonlijke, begrijpbare en eerlijke aanpak waarbij we samen met de verkoper of verhuurder op een transparante manier naar de juiste oplossing zoeken. Als wij een gratis schatting maken van een pand, dan geven we liever een correcte prijs dan een kunstmatig hoge in de hoop het pand te mogen verkopen.”

 

Welke accenten leggen jullie naast die eerlijkheid nog zoal?

Lisa Persyn: “Mathieu en ik hebben een achtergrond in respectievelijk marketing en interieur. Daardoor weten we wat er nodig is om een woning te presenteren. Ons jonge team zorgt ervoor dat we panden fris en stijlvol kunnen presenteren. De eerste indruk krijgen mensen als ze het pand zien op internet. Dan moet je op een juiste manier het karakter van een pand tonen en met respect voor de staat van het huis. Zo slagen we erin om te tonen hoe iemands huis ook een thuis kan zijn voor potentiële kopers of huurders.”


Keer terug
De Scheldegalm

Login Eigenaars